Kabinet - Kompaktni Omekšivači vode

Kućni omekšivači vode - Compact serija

omeksavanje vode, filteri za kamenac, filteri za vodu

Omekšivači vode obično imaju dve posude, "KOLONU" sa jonoizmenjivačkom smolom i "SOLANKU", odnosno posudu za tabletiranu so. Tvrda voda prolazi kroz kolonu sa jonskom smolom i postaje meka jer se u procesu jonske izmene kalcijum i magnezijum (tvrdoća vode) prevode u natrijum. Moderni kućni omekšivači vode su objedinjeni u jednu celinu, sa automatskim upravljačkim kontrolerom koji zadaje smer kretanja vode kroz različite faze regeneracije.

Hydrolux je sinonim za omekšavanje vode u Srbiji i regionu. Naša gama sadrži omekšivače vode malih, srednjih i velikih kapaciteta. Kabinet omekšivači za vodu, reverzna osmoza, aktivni ugalj, filteri za vodu svih konfiguracija kao i aparati za vodu sa direktnom filtracijom, bez potrebe za kupovinom boca flaširane vode. Dezinfekcija vode doziranjem ili UV zračenjem. Priprema vode za industriju, priprema vode za laboratorije, proizvodnja hrane ili proizvodnja pića, ugostiteljstvo ili priprema vode za pranje.


Konstrukcija omekšivača vode

Filteri za prečišćavanje kamenca

Kao i "MONOSTAND" modeli, odnosno omekšivači koji se sastoje od kolone i solanke, kabineti imaju potpuno iste komponente. Jedina razlika je što kabinet omekšivači vode tabletiranu so neophodnu za regeneraciju rastapaju u samom kućištu, odnosno ceo prostor u kućištu je zapravo solankla (posuda za reagens).

Kompakt kućni odnosno komercijalni uređaji za prečišćavanje vode od kamenca koncipirani su tako da su im funkcije identične kao i kod MONOSTAND modela, sa akcentom na uštedu prostora.

Jedina "mana" je što su posude za reagens (solanke) manjeg kapaciteta pa korisnik treba češće da dopunjava tabletiranu so (jednom mesečno).

 


Excalibur 25

OMEKŠIVAČI VODE EXCALIBUR 25 odlikuje visok kvalitet materijala i fantastična završna obrada. Ovaj uređaj za omekšavanje vode je proizvoden u Italiji. Prvenstveno je namenjen za kućnu i manje zahtevnu komercijalnu upotrebu. Mogućnost povezivanja više uređaja u DUPLEX ili TWIN PARALLEL režim rada.

Kristal 08

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 08 - Mali laboratorijski ili kuhinjski omekšivač savršenih dimenzija za ugradnju u bilo koji prostor. Zauzima jako malo mesta a njegove proporcije dozvoljavaju da ga "zavučemo" čak i u sudoperu. Omekšavanje vode kao predtretman manjim RO konfiguracijama ili manje zahtevnim linijama za demineralizaciju vode koristi ovu klasu opreme.

Kristal 18

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 18 - Jedinstven nešto manji kabinet omekšivač za vodu najčešće se koristi u manjim stanove ili poslovne objekte poput štamparija, pekara, ili za omekšavanje vode za kotlove. Takođe idealan za predtretmane reverzne osmoze ili druge konfiguracije za hemijsku pripremu vode. Često je jedini izbor kada je u pitanju pozicija za ugradnju. Uzan a visok, savršen za ugradnju na mestima koje nemaju dovoljno slobodnog prostora.


EXCALIBUR 25-100

Kućni prečišćivač kamenca - Best Seller

OMEKŠIVAČI VODE EXCALIBUR - Ubedljivo najlepši kabinet omekšivači na našem tržištu. Visok kvalitet materijala i fantastična završna obrada. Itaijanska proizvodnja. Namenjen za kućnu i komercijalnu upotrebu. Mogućnost povezivanja više uređaja u DUPLEX ili TWIN PARALLEL režim rada.

dimenzije 340 x 520 h=1150 (mm)  kolona 10 x 35"
zapremina kolone 38,3 litara
zapremina jonoizmenjivačke mase: 25 litara
dovod i odvod (priljučci) 3/4" ili 1"  kanalizacioni priključak: 1/2"
napajanje 220V 50hZ
kapacitet 100 dH/m3  radni protok 1.8-2.5 m3/h
maximalni protok (peak flow) 4 m3/h
potrošnja NaCL po pregeneraciji 3-5kg
potrošnja H2O po regenraciji 140 litara
 

Detaljnije

KRISTAL 08

Omekšivač vode za kupatilo ili kuhinju

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 08 - Kompaktan mali omekšivač savršenih dimenzija za ugradnju u bilo koji prostor, zauzima malo mesta a "SLIM" proporcije dozvoljavaju da ga "zavučemo" čak i u sudoperu.

dimenzije 225 x 440 h=1110 (mm)  kolona 8 x 35"
zapremina kolone 23,6 litara
zapremina jonoizmenjivačke mase: 18 itara
dovod i odvod (priljučci) 3/4" ili 1"  kanalizacioni priključak: 1/2"
napajanje 220V 50hZ
kapacitet 72 dH/m3  radni protok 1.8-2.0 m3/h
maximalni protok (peak flow) 4 m3/h
potrošnja NaCL po pregeneraciji 2,5-4kg
potrošnja H2O po regenraciji 120 litara
 


KRISTAL 18

Dovoljan za petočlanu porodicu

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 18 - Jedinstven srednji omekšivač za vodu najčešće korišćen za manje stanove ili poslovne objekte poput štamparija, pekara, ili za omekšavanje vode za kotlove. Takođe idealan za predtretmane reverzne osmoze ili druge konfiguracije za hemijsku pripremu vode. Uzan a visok, savršen za ugradnju na mestima koje nemaju dovoljno slobodnog prostora.

dimenzije 225 x 440 h=1330 (mm)  kolona 8 x 44"
zapremina kolone 23,6 litara
zapremina jonoizmenjivačke mase: 18 litara
dovod i odvod (priljučci) 3/4" ili 1"  kanalizacioni priključak: 1/2"
napajanje 220V 50hZ
kapacitet 100 dH/m3  radni protok 1.8-2.5 m3/h
maximalni protok (peak flow) 2 m3/h
potrošnja NaCL po pregeneraciji 3-5kg
potrošnja H2O po regenraciji 140 litara
 

Detaljnije

Digitalni RX kontroleri

RX SERIJA - Potpuni hit na tržištu Evrope, Azije i Severne Amerike već 8 godina. Konstantne inovacije i proširenje game modela ovog proizvođača stavljaju rame uz rame sa brendovima poput Autotrol, Fleck, Clack.

digitalni automatski kontroleri sa vrhunskim algoritmom rada
vremenske i volumetrijske (protočne) varijante
DOWNFLOW i UPFLOW opcije
jednostavno programiranje
ne gube parametre pri nestanku struje - TRAJNO
jednostavno povezivanje u TWIN PARALLEL ili DUPLEX režime
napajanje 220V 50hZ
priključci od 3/4" do 3"
pouzdani u radu - jednostavna konstrukcija
veliki protok, nizak PRESSURE DROP
standari 2,5" ili 4" za vezu sa kolonom
najmudriji izbor, daleko iznad konkurencije
 Za razliku od kabinet omekšivača vode, MONOSTAND serija ima daleko više modela, odnosno veći izbor različitih kapaciteta kao i mogućnost proširenja konfiguracije.


Copyright © Hydrolux Project Team 2013 Powered by: Reflecta