Filteri za tuširanje

Filteri za tuširanje

Filteri za vodu namenjei nezi kože i pluća

Filteri za tuširanje Hydrolux SPA su filteri za vodu su namenjeni za prečišćavanje hlora, konstruisani sa biokeramičkom ispunom koja emituje FAR INFRARED, oslobađa vitamin C, sadrži magnetno aktivirane bio-keramičke granule, Germanijum i kokosov karbon. Takođe, glava ručice za tuš ima osam pozicija za hidromasažne mlazove. Za razliku od većine filtera za tuširanje na tržištu koji sadrže UDF mediju i aktivni ugalj, ne tilerišu visoke temperature i smanjuju protok vode - prigušuju pritisak, Hydrolux SPA filteri za tuširanje nemaju ovakvih problema. Glavne prednosti su:

  • Uklanja hlorna jedinjenja iz vode, čuva vašu kožu i kosu.

  • Oslobađa negativne jone - antioksidanse, poboljšava razmenu kiseonika u plućima i pospešuje metaboličke funkcije

  • Emituje FAR INFRARED zrake, povećava absorpcionu moć vode, snagu čišćenja i moć prodiranja, veoma je pogodno za dubinsko čišćenje kože i hidrataciju.

  • Oslobađa značajnu količinu vitamina C - koža postaje sjajnija i elastičnija.

 

Filteri za tuširanje su namenjeni nezi kože. Ona je važna zaštitna barijera našeg tela. Kada se tuširamo hlorisanom vodom, izlažemo našu kožu relativno velikoj količini rastvorenog hlora. Tako inhaliran hlor se prenosi direktno u naš krvotok. Zapravo, izlaganje hloru jednim tuširanjem je jednako celokupnom dnevnom unosu hlora putem konzumiranja te iste vode. Korišćenje filtrirane vode za kuvanje i piće je samo pola rešenja. Osim toga, jedan deo hlora reaguje sa uljima u koži i stvara hlorna jedinjenja koje naše telo apsorbuje. Veoma je verovatno, uzimajući u obzir jaka oksidaciona svojstva hlora, da redovno izlaganje hlorisanoj vodi pomaže proces starenja kože, slično kao preterano izlaganje suncu. Takođe, hlor može poboljšati razarajući efekat UV radijacije ubrzavajući proces propadanja ćelije. Apsorbciona svojstva kože variraju u odnosu na pojedine delove tela. Epiderm ruku predstavlja relativno jaku barijeru u odnosu na druge delove tela, kao sto je koža glave, čelo, abdomen, predeli u i oko ušiju, ispod pazuha, i genitalije. Procenjuje se da je upijanje kože u predelu genitalija 100% u odnosu na 8,56% kada su u pitanju šake.

U malim kupatilima ili tuškabinama, pogotovo onima sa lošom ventilacijom, koncentracija hlora u vazduhu koji udišemo raste. Fabrički prag za hlor u vodi je oko 3.5 PPM (mg/L), pa kada možemo da osetimo njegov miris koncentracija u vazduhu je daleko iznad toga. Opasna koncentracija za desetominutno izlaganje je odprilike 600 PPM pa se predpostavlja da redovno tuširanje vrućom vodom može biti rizik po zdravlje. Hlor izaziva pulmonarni edem, i moguće je da redovno izlaganje hlor-gasu, čak i pri manjim dozama - kao sto je normalno tuširanje, može smanjiti kapacitet razmene kiseonika u plućima. Ovo može biti kritični faktor za sportiste i ostale kada su u pitanju srčane smetnje.


Copyright © Hydrolux Project Team 2013 Powered by: Reflecta