Aparati za vodu - Water Cooler Dispenser

Aparati za vodu - Water Cooler serija iCOOL

aparati za vodu

Aparati za vodu iz Hydrolux programa imaju jednu zajedničku osobinu - kvalitet vode koju pijete. Hydrolux aparati za vodu nemaju "balone" na vrhu, već se napajaju prečišćanom gradskom vodom sa lica mesta. Osim što je ovakav sistem aparata za vodu potpuno istisnuo flaširanu vodu (balone) skoro svuda u svetu, napominjemo da je voda koju na ovaj način koristite nekoliko stotina puta jeftinija od flaširane, boljeg kvaliteta, svežija i uvek je ima dovoljno. Nema potrebe za skladištenjem boca i nema opasnosti od bakterija koje nastaju u vodi pod uticajem sunca.

Pod pojmom aparati za vodu najčešće se nalaze dve kategorije opreme; aparati za prečišćavanje vode i aparati za istakanje vode - istakači vode poznati kao water cooler ili dispenzeri vode.

U većini modernih poslovnih okruženja odavno je trend postavljanja modernih aparata za vodu sa opcijom hladne i vruće vode, bez balona, sa direktnom filtracijom vode.

Kućni aparati za vodu mogu biti filteri za prečišćavanje vode ili aparati za vodu bez odnosno sa ugrađenim filterima, sa opcijom vruće i hladne odnosno hladne i sobne temperature vode.

Istakači za vodu se biraju na osnovu namene, funkcija kao i dizajna. U svakom slučaju je bolje da vodu koju koristite prečišćavate na licu mesta nego da vam je donose u bocama.

 


istakaci vode,aparati za vodu

Aparati za vodu HYDROLUX iCOOL

TEHNIČKI PODACI istakača vode iCOOL:

Dimenzije: 360 x 360 x 1100(mm)
Regulacija visine: Da
Hlađenje: 75W – kompresorsko
Grejanje: 550W max – prstenasti grejač van rezervoara
Zaključavanje – vruća voda – OPCIJA
Displej: Tri-kolor LCD
Rezervoari: 3 (napojni, hladna, vruća)
Kapacitet: 8L (3L glavni, 2,5L hladna, 2,5L vruća)
Boja: Plavo – siva
Napajanje: 220V, 50Hz
Adapter: 24V, 1.2A, interni za elektroniku)
Posudica za vodu: DA
Sigurnosne funkcije: DA, pregrevanje i smrzavanje vode


Regulacija temperature: Definiše korisnik, 5-99°Celzijusa
Odvojene funkcije: Zasebno paljenje grejanja odnosno hlađenja
Sklopka: Elektronska plutajuća
Ostalo: Ulje za hlađenja R134a, metalna struktura, prednja ploča ABS
Težina: 35kg
Proizvođač: SIA CROBAL TRADE, Riga, Latvia, EU
 

Hydrolux iCOOL aparat za istakanje vode u donjoj polovini ima komoru koja je dizajnirana za odlaganje sitnica poput kafe, čaja, grickalica.. Digitalni LCD displej ima blago pozadinsko svetlo, a preko jednostavnog menija lako setujete željene parametr poput temperature hladne ili vruće vode. Donja komora je ujedno i ozon generator.


boce sa vodom,boce za aparate

Aparati za vodu sa balonom

Filtracija vode VS flaširana voda

Tržište je preplavljno istakačima-aparatima za vodu koji na vrhu imaju kantu za vodu. To je flaširana (stajaća) voda, koju vam od nekud donose ili je sami kupujete. Voda se pakuje u PROVIDNU PLASTIČNU AMBALAŽU, pa je podložna uticaju sunca, što je pogodno za razvoj BAKTERIJA. Ovakva voda nije hlorisana, niti je bilo kako drugačije anti-bakteriološki tretirana. Prodaja i izdavanje ovakvih aparata je unosan posao, kad jednom potpišete ugovor, svaki mesec ste dužni da kupujete vodu. Izračunajte koliko to košta? Da li imate čistu vode i za kuvanje? A za pranje hrane? Koja je logika da jednom vodom kuvate, a drugu pijete?

Na zapadu je već par godina u porastu trend "izbacivanja" balona sa vodom u korist direktne filtracije. U nekim (najrazvijenijim) zemljama poput Nemačke odnos je 70-30 u korist filtracije vode na licu mesta!

 

Prečišćavanje vode na licu mesta

Različiti filteri za vodu - neograničene količine vode za različite potrebe

U celom svetu prisutan je trend izbacivanja "balona" iz upotrebe. Umesto toga, rešenje je filtracija vode na licu mesta. Prednosti su brojne - od cene vode koja je nekoliko stotina puta manja od flaširane (balona), pa do samog kvaliteta vode. Važno je napomenuti da da kod direktne filtracije ne postoji opcija da vam "nestane" vode, kao i potreba za skladištenjem balona. Prečišćana voda je sveža, tekuća, nije podložna uticaju sunčevih zraka i nema balterija. U zavisnosti od želje ili potrebe, moguće je izabrati jedan od postojećih metoda filtracije vode kao što su reverzna osmoza, mikrofiltracija, UF membrane itd..