Industrijska rasveta je sredstvo za rad, a pravilnim izborom vaša kompanija može da poboljša uslove rada i poveća profit. U proseku INDUSTRIJSKA RASVETA troši od 15% do 20% električne energije, ako se bavite logistikom ili imate objekte za skladištenje čak do 90%

REFLECTA IntelSens - Svetlo koje vas prati

REFLECTA IntelSens je bežični inteligentni sistem LED industrijske rasvete koji kontroliše fleksibilne grupe rasvetnih tela uspostavljene na ZigBee PRO bežičnom industrijsko–komunikacijskom protokolu. Sve LED industrijske svetiljke su u kontaktu sa senzorima osetljivim na dnevno svetlo kao i senzorima osjetljivim na fizičku prisutnost. Sistem nadzire i kontroliše svaku svetiljke koje radi nezavisno od drugih. Ova činjenica omogućava prilagođavanje i organizaciju određenog broja lampi u grupe koje prate fizičku prisutnost zaposlenih čak i sa velikih visina te se uključuju po potrebi.

Takođe je moguće koristiti opciju automatskog zatamnjenja kod dovoljne prisutnosti dnevnog svjetla, kao i opciju lakše kontrole rasvete. Brzina ljudskog kretanja ne utiče na normalan rad sistema. Ovo je jedinstvena inovacija REFLECTA sistema koja obezbeđuje dodatnu uštedu i do 35%, što nije moguće korištećenjem drugih opcija industijske rasvete.

Prednosti REFLECTA IntelSens rasvete

 • Stvara uštede koje nisu bile moguće zbog usavršenog sistema detektovanja pokreta i prisustva.
 • Mogućnost upravljanja i kontrole više IntelSens sistema sa jedne lokacije, na primer jedna fabrika sa deset proizvodnih pogona.
 • Kontrola jačine svetla 0–100%.
 • Mogućnost merenja i čuvanja podataka kao što su: uključivanje i isključivanje svetlosnog i PIR senzora, ambijentalne temperature, operativnog vremena pojedinih sijalica, njihovih kvarova, energetskih ispada, itd.
 • Mogućnost pojedinačnog ili grupnog upravljanja pojedinim svetiljkama.
 • Opcija vremenskog upravljanja pojedinim rasvjetnim tijelima ili grupama.
 • Mogućnost pojedinačne i grupne kontrole led svetiljke bazirane na senzorima pokreta (PIR senzorima).
 • Nepogrešivo funkcionisanje senzora pokreta i sa 15m udaljenosti.
 • Savršen odziv senzora pokreta i pri veoma brzim kretanjima unutar prostora.
 • Mogućnost praćenja istorije rada pojedinih lampi ili grupa lampi.
 • Daljinsko upravljanje, analiza i kontrola sistema koristeći „the cloud“.

Brojke ne lažu

PROSEK UŠTEDA 87%
VEĆA PRODUKTIVNOST DO 40%
BRZI POVRAT INVESTICIJA
USKLAĐENjE SA EVROPSKIM NORMAMA I PROPISIMA 100%

REFLECTA IntelSens - Brzinom svetlosti

Velika prednost REFLECTA IntelSens-a je njegova izuzetno brza reakcije kod uključivanja i isključivanja lampi. To je vrlo bitno za logističke centre i skladišta, gde je potreba za brzim prijenosom robe vrlo važna. Sistem je testiran i radi efikasno pri brzini od 15 km/h (brzina viljuškara).

Upravljanje Cloud Computingom

Kontrola IntelSens sistema industrijske LED rasvete je moguća sa bilo koje lokacije van objekta (pomoću pametnih mobilnih telefona, tablet računara ili kompjutera) korištenjem jednostavnog programa. Uključivanje sistema je moguće korištenjem REFLECTA bežične mreže.

REFLECTA IntelSens je i protivprovalni sistem

Set senzora pokreta omogućava praćenje svakog kretanja u prostoriji, što je veoma korisno van radnog vremena. Umrežavanje sa drugim kontrolnim sistemima (kamere i sl.) te mogućnost slanja signala upozorenja na željenu adresu ne treba dodatno objašnjavati. Senzore je gotovo nemoguće onesposobiti jer nisu na dohvatruke i neprekidno rade. REFLECTA IntelSens sistem industrijske LED rasvete moguće je koristiti i u spoljnom prostoru jer je razvijen u skladu s IP66 standardom.